Body SDS

En Body SDS behandling kan bl.a. være med til at afhjælpe

 • Ømme muskler
 • Stiv nakke, skuldre eller ryg
 • Generel stivhed i kroppen
 • Fordøjelsesproblemer
 • Uro i kroppen
 • Manglende overskud
 • Stress
 • Tankemylder
 • Søvnbesvær
 • Chok og traumer
 • Lavt selvværd
Behandlingen kan også bruges som selvforkælelse i en travl hverdag, hvor tingene går lidt for stærkt eller som et værktøj til at opnå højere selvindsigt.

Hvad er Body SDS

Body SDS står for Body Selfdevelopment’s System.

Formålet med en Body SDS behandling er primært at sætte gang i kredsløbet og derved aktivere gennemstrømning i kroppen. Ved at løsne spændinger i muskler, inflammationer i sener og hævelser omkring led, optimeres blod- og lymfe gennemstrømningen. Når der sidder spændinger i kroppen, så kan det sammenlignes med det tryk du kender fra haveslangen, når den slår et knæk. Vandtrykket stopper… Det samme sker i kroppen, når den slår “knæk” og affaldsstoffer og fastlåste følelser kan ikke forlade kroppen.

Selve behandlingen kan lettest beskrives som en form for fysioterapi, massage og kiropraktik – og så alligevel ikke. Det er en hel unik måde at tilgå kroppen på, hvor der tages højde for både det fysiske (kroppen), det mentale (tanker) og det psykiske (følelser) på én gang. Under behandlingen kombineres pulserende massage, åndedrætsteknikker og zonetryk som løsner og frigør spændinger og blokeringer i muskler, led og organer.

På Body SDS officielle hjemmeside står der bl.a. følgende: Body SDS er en anerkendt behandlingsmetode, til forebyggelse, behandling og vedligeholdelse af en sund krop. Den bagvedliggende filosofi er enkel; Alle livets mange indtryk og udtryk er forankret i kroppen. Din krop skildrer dit velvære – og fysikken og psyken er ikke to adskilte elementer, men en helhed.

Vores behandlingssystem blev grundlagt i København i slutningen af 1940’erne af Erland Hartung. Gennem tre generationer har Ole Kåre Føli og hans søn Bengt Valentino Andersen videreudviklet systemet til det, der i dag kaldes Body SDS.

Læs mere om Body SDS her: https://body-sds.dk/om-body-sds/

Når mennesker giver slip, får de adgang til deres fulde potentiale og bliver derfor i stand til at udfolde sig maksimaltBody SDS grundlægger Bengt V. Andersen

Sådan foregår en Body SDS behandling

Sessionen starter med en lille snak om hvem du er og hvorfor du har booket en behandling. Det er også her du fortæller om forhold eller hensyn der er relevante ift. selve behandlingen. Bagefter får du rummet for dig selv, hvor du klæder dig af til undertøj, tager alle smykker af og lægger dig på ryggen på briksen med tæppet over kroppen. Vi starter behandlingen med at gøre dig bevidst om dit åndedræt og vigtigheden af at trække vejret helt ned i maven og så går jeg stille og roligt i gang med at løsne kroppens spændinger. Undervejs vil vi snakke om det du mærker i kroppen, det kan både være fysisk og psykisk. Vi runder behandlingen af med at opsummere, hvad du kan være opmærksom på fremadrettet og så forlader jeg igen rummet og du får et par minutter til at slappe af og klæde om.

Efter en behandling

Mange oplever en lettelse i kroppen og en mærkbar effekt på anspændte muskler. Træthed er også meget normalt. En vis ømhed kan forekomme men denne forsvinder normalvis hurtigt. Har du haft længerevarende smerter i kroppen inden behandlingen, kan du i nogle tilfælde opleve at få mere ondt de næste par dage. Du vil også kunne opleve, at dit humør ændrer sig (både op og ned…) alt efter hvor intens behandlingen har været. Da kroppen fortsætter behandlingen de næste dage, er det en god idé at mærke efter, hvad der er overskud til. Det er vigtigt, at drikke godt med vand efter en behandling og tage den med ro, således får du fuld udbytte af behandlingen.

Hvor ofte

Det er svært at sige, hvor ofte der er brug for behandling. Jeg plejer at sige, at man skal mærke efter… Flere kommer for at forebygge, og som en del af at vedligeholde sig selv – lige som bilen også får serviceeftersyn efter behov. Andre har brug for et intenst forløb, hvor skader og skavanker stille og roligt forsvinder med tiden. Jo længere tid du går med en skade eller skavank, både fysiske og psykiske, jo længere tid vil det normalt tage at rette op på ubalancen.

Er du klar til at gøre noget godt for dig selv?
Book tid her