Prima Vida_Komprimeret (61 of 77)

3 typiske steder stress tager bolig i din krop

Du kender det sikkert godt…

Du døjer lidt med maven, får lidt for ofte hovedpine, har måske bøvl med ryggen eller mærker, at kroppen “larmer” på anden vis.

Har du tænkt på, at det kan handle om at din krop eller hoved er stresset. At du befinder dig i et gear, som din krop ikke rigtig trives med eller kan følge med i.

Stress kan sætte sig rigtig mange steder i kroppen, men de følgende 3 steder er på top 3, ud fra de mange 100-vis af Body SDS sessioner jeg har lavet på mine klienter siden 2019:

  1. Nakke og skuldre
  2. Lænd
  3. Mave


Og de forklaring jeg oftest hører (og som jeg også selv har sagt engang), er:

“Det skyldes nok, at jeg sidder meget ved skærm eller bærer på mit barn”

“Jeg har lavet en forkert bevægelse eller trænet for meget”

“Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg skal døje sådan med min mave”

Vid at kroppen altid sladrer...

Men mange gange misforstår vi kroppens budskab og ender med at undertrykke smerterne. Dvs. at vi misser vigtig information omkring, hvordan vi egentlig har det og hvor, vi skal lave justeringer i hverdagen for at undgå stress og ubehag.

Ugens opfordring lyder på, at næste gang du har hovedpine, mærker din mave ikke har det godt eller din lænd larmer, så prøv at lægge dig ned og vær helt stille. Måske du godt ved, hvad det handler om men blot skal lytte og være modig nok til at tage action. 

Hvis du ikke kan oversætte, hvad ubehaget vil fortælle dig, så prøv følgende trick. 

Hvad ville du sige til din veninde, kollega eller anden person som beklagede sig over smerter? 

Jeg forestiller mig ikke at du vil sige: “Nå, det var da ikke så godt, du må bare ignorere smerten og komme videre”. 

Nej vel…? Jeg tænker, at du vil være medfølende og måske komme med forslag til en form for hvile eller aflastning.

Udfordringen opstår, når ikke vi accepterer og elsker os selv det meste af tiden, men har brug for at hente anerkendelse og accept ud hos andre. 

Altså ved at vi fortsætter med at knokle løs, fordi “det ikke skal hedde sig” eller vi føler os pressede til det. 

Men når vi gør det, så bliver kroppen ked af det, og det kan den vise på mange måder. Mave, lænd og nakke/skuldre er 3 blandt mange.

Lad mig være din kropsoversætter

Jeg har specialiseret mig i at oversætte kroppens sprog til noget, hovedet forstår, og her i Anti-stress Magasinet vil jeg løbende dele ud af tips og indsigter, som kan hjælpe dig med at oversætte din krops sprog, til noget dit hoved forstår hvad betyder og som gør, at du kan begynde at hjælpe dig selv på en ny og mere selvkærlig måde.

Månedens
Mantra

→ Gem og brug som mobil baggrund

Månedens Mantra_Marts

Jeg elsker det her mantra og jeg har brugt det rigtig meget i forbindelse med min selvværds- og anti-stress rejse. Det er vigtigt at sige, at det selvfølgelig ikke hjalp fra den ene dag til den anden. Men det var ret vildt, da det gik op for mig, at det ikke koster ekstra energi at gå med tilliden, frem for frygten og bekymringen.

Prøv at lave dit eget lille eksperiment i denne måned. Når der dukker noget op, som du normalvis ville sige noget a al følgende til:

“Det går garanteret galt” eller “Det kommer jeg umuligt til at nå” eller “Hvor meget skal vi vædde med at det går galt”.

Så øv dig i, ikke at forholde dig til det der kan gå galt, men sig det modsatte:

“Jeg har tillid til, at det skal nok lykkes”, “Jeg ved jeg når det”, “Alt skal nok klappe”.

Og prøv så lige at mærke din indvendige følelse, både når du flipper dit mindset rundt, men også, når det går op for dig, at noget lykkedes trods din førte tanke om fiasko.

Rigtig god fornøjelse, You can do this!

Og husk – baby steps…

Vi høres ved i næste uge, hvor du kan læse lidt mere om min baggrund (og måske spejle dig i den) og hvorfor jeg egentlig kloger mig på stress. Du får også månedens filmanbefaling. En lille filmperle, der på fineste vis fortæller historien om, hvordan livet stille og roligt kan udfoldes, også på trods…

Kærlige anti-stress hilsener

Trine

Tip: Gem fotoet og sæt det som pauseskærm på din mobil som en kærlig reminder

Se også...