IMG_2313

Personlig udvikling kan gøres på mange måder

Afstresning og selvforkælelse i lækre omgivelser

I denne uge vil jeg gerne udbrede kendskabet til, hvordan personlig udvikling også kan se ud.

I sidste måned havde jeg æren af at afholde et 24 timers mini-retreat med fokus på selvforkælelse og afstresning. Jeg havde sammensat et program, som både lagde op til læring, selvindsigter, refleksion, nydelse, komfortzone udvidelse og nærvær. 

Jeg tror nemlig på, at afstresning i høj grad også handler om at opnå en højere forståelse for, hvad der stresser hoved og krop, og hvordan man selv kan gøre utrolig mange ting i hverdagen, for at holde stress og smerter på et minimalt niveau, når blot man har forståelsen for sammenhængen.

De 10 skønne kvinder var en blanding af nye og “gamle” i mit univers og den yngste var i tyverne og den ældste over 70.

Deltagerne havde investeret mellem 2400 kr. og 33oo kr. for at få min hjælp og inspiration til et mentalt og kropsligt reset kombineret med max selvforkælelse i virkelig smukke og lækre omgivelser på Hotel Løkken Strand med sublim forplejning og service.

Dinner

Morgenmad

Frokost

yoga

Korttrækning

Cirkel

Retreat = tilbagetrækning

Min erfaring er, at for at kunne blive i stand til at tænke nye tanker, se nye muligheder og blive “moden” til gøre noget andet end man plejer. Så skal der ofte noget andet til. Og det “noget andet” kan komme i mange former, men tit i en form for pause (eller tilbagetrækning som retreat jo betyder, direkte oversat).

Man må sige, at deltagerne fik en (meget velfortjent) pause fra hverdagen, hvor der netop var mulighed for at tjekke ind med sig selv og få en form tilstandsrapport på hoved og krop.

Retreatet startede med indtjekning fredag kl. 16:00 og 24 timer senere tog mange afsted med nye indsigter om, hvordan gamle traumer og vaner påvirker måden, vi lever vores liv på – og måske fastholder os i endeløse smerter og stress.

Programmet indeholdte bl.a. vejrtræknings-session, oplæg om stress, Body SDS inspireret yoga, healings-session, session om hvordan selvkærlige handlinger kan lykkes i dagligdagen, fuld forplejning og Vesterhavsdyp

Jeg har fået lov at dele deltagernes feedback (tusind mange tak) og herunder kan du se et udpluk.

silent walk

tilbagemeldinger

Jeg føler virkelig, jeg har fået noget foræret af dig

Det var helt magisk – og mega hårdt på samme tid.
Der er sket et eller andet i mig, som jeg ikke helt kan forklare – eller forstå.

Hele døgnet var fantastisk men vildest var vesterhavsdyppet (som jeg aldrig havde troet, jeg kunne gennemføre og alligevel “bare” gjorde) og så healingsessionen (som løsnede noget i mig så jeg bare græd og græd, selvom der var 10 fremmede kvinder omkring mig).

Jeg føler mig helt anderledes rolig indeni, mine sanser er enormt skærpede, og jeg ved snart ikke om jeg skal grine eller græde.

Mine største aha-oplevelser er, hvor meget jeg har forsømt at være selvkærlig og hvor meget mit mindset betyder.

Mine forventninger til retreatet blev langt over indfriet og jeg vil helt klart anbefale det til andre.

Dejlig kombination af viden, vælvære og varme

Jeg håbede, at gå herfra med ro, tid til refleksion og blive klogere på mig selv. Det synes jeg 100% at retreatet har givet mig forsætninger for.

Den session, hvor du kom rundt og mærkede på vores krop, hvor vi lå med tæpper på i længere tid, var fuldstændig fantastisk.

Min strørste aha oplevelse var, at der ikke kommer nogen med svarene, eller de rigtige svar – jeg er nødt til selv at finde dem.

Jeg har fået meget mere end jeg kom efter

Min største aha-oplevelse har været hvordan min fortid/hvordan jeg levede og ikke passede på mig selv og min krop, påvirker mig nu og at man faktisk ret nemt kan ændre det/gøre noget nu.

Alle burde give sig selv et 24 timers ophold. Både for at passe på sig selv og for at blive klogere på sig selv og sin krop.

Det har været en vild og fantastisk oplevelse

Det har været en vild og fantastisk oplevelse og jeg går herfra som en helt ny person med troen på mig selv og at det nok skal gå.

Det var overraskende hvor stor indflydelse vejrtrækningen har på det hele og hvor vigtigt der er at være i nuet.

kropskontakt

Taknemmelighed

nydelse

Flere tilbagemeldinger

“Hvor meget et trygt forum kan gøre, ift at man tør give slip

“Det overrasker mig, hvor hurtigt 10 deltagere indgår i et dejligt fællesskab”

“Jeg er ok som jeg er”

“Det var helt fantastisk og rigtig godt sammensat”

“Jeg vil anbefale det til alle med lavt selvværd”

“Virkelig stort udbytte på 24 timer”

Stress oplæg

Morgendyp

indre ro

Personlig refleksion

Når vi tør se frygten i øjnene

Jeg får lyst til at dele et uddrag af den mail jeg skrev til deltagerne efterfølgende, i håb om, at du måske også kan blive inspireret til at træde ud af din komfortzone. Del endelig med mig i en mail, hvis indlægget bidrager tusind tak.

Kæreste retreat-deltager.

Jeg skriver denne mail i yderste taknemmelighed. Af hjertet tak for jeres deltagelse på 24 timers Forårs Reset Retreat i weekenden.

Nu skal det ikke handle om mig, men jeg vil alligevel lige sige, at det først gik op for mig i går aftes, at det faktisk var noget af en kraftpræstation jeg havde bedrevet. At mærke kaldet til at afholde et retreat, sætte det op med et passende program, finde et egnet sted, forhandle detaljer på plads, sælge pladser, forberede i deltaljen, være i følelsen af om det bliver en succes og endelig at afholde det.

Og nu til pointen….

Hvis jeg havde gennemtænkt alle detaljerne jeg har nævnt ovenfor inden jeg havde handlet, så var retreatet aldrig blevet en realitet. Min hjerne aka chef, ville simpelthen have stoppet mig ift. alverdens forbehold. Men min mavefornemmelse sagde mig, at det skulle jeg bare. Det var også derfor at jeg solgte de første 5 pladser inden jeg overhoved tog kontakt til hotellet. Fordi jeg havde tiltro til, at det nok skulle lykkes. Og havde de ikke plads, så skulle jeg nok finde et andet sted.

Jeg lod ikke min frygt stoppe mig! Og det gjorde, at jeg turde – også selvom jeg aldrig havde prøvet det før (og heller ikke selv har deltaget i lignende arrangement).

Og nu til en endnu en (meget vigtig) pointe…

Nogle af jer fandt modet frem til at turde i denne weekend. På trods af at det var uvant, lidt mærkeligt eller grænseoverskridende. Men der var en drivkraft bagved. Der var en fanden-i-voldshed bag, som måske ikke var blevet luftet længe og som gjorde, at I turde. Om det så var vinterbadning, nye øjne på livet, kroppen, forældreskab, tålmodighed eller noget helt 5.

Når vi tør se frygten i øjnene, når vi tør hive skammen (og det der er pinligt) frem i lyset og når vi tror på, at vi godt kan, så sker der virkelig magi. Og når det sker i et trygt og lukket rum, så føles det ikke så farligt.

Af hjertet tak til jer som viste sårbarhed, af hjertet tak til jer der fyldte rummet med forståelse, omsorg og tålmodighed. Og af hjertet tak til jer alle for at skabe dette powerfulde og intime fællesskab.

Empowered women empower women står der på en t-shirt jeg har. Oversat til dansk betyder det noget i retningen af: Kvinder med styrke, styrker kvinder. Det må man sige at vi gjorde i weekenden, på kryds og tværs og tilbage igen.

Jeg ønsker for jer, at I vil finde tiltroen og modet til at leve det liv i ønsker, hvis ikke I allerede gør det. Ved at blive bevidst om ting der dræner, egne vaner, tanker der nedgør og hvor meget man elsker sig selv. Det er i høj grad det, der udvikler et højt selvværd, skaber ro på nervesystemet og mere glæde i hverdagen.

You go girl!

Tusind tak fordi du læste med i det sidste indlæg i denne måned. Hvis du synes, at sådan et retreat lyder som noget for dig, så kan du trykke på knappen længere oppe. Så får du ganske uforpligtende besked, når der er et nyt i klaenderen.

Jeg glæder mig til dele endnu flere anti-stress tips og indsigter med dig i næste måned.

Jeg overvejer at lave en brevkasse, så har du spørgsmål om kroppen og stress, så skriv endelig til mig på [email protected], så kan det være at det er dig jeg vælger ud. Alle henvendelser behandles selvfølgelig helt anonymt.

Gå med styrken og kærligheden.

Kh Trine

Se også...

Skam spiser selvværd til morgenmad

Langt de fleste mennesker er uvidende om, hvor meget en skamfølelse kan påvirke selv de mindste ting i hverdagen. Skamfølelsen kan lamme vores kreative evner, sociale evner og evnen til at opleve tillid til, at tingenen nok skal gå.

Læs mere →