Stock foto 900 x 600(2)

Derfor er vejret så utilregneligt i april

Så sner det, så skinner solen, så blæser det og så regner det.

De fleste har lagt mærke til, at vejret i april altid er temmelig omskifteligt og mange føler sig lettere stresset og frustreret over det utilregnlige vejr. Det er i hvert fald et meget stort samtaleemne blandt mange:-).

Med inspiration fra et indslag på TV2 Bornholm d. 3/4 – 24 deler jeg her en sød lille historie om april måneds omskiftelige vejr.

Der findes nemlig en helt særlig historie om, hvorfor aprils vejr svinger i øst og vest.

Vejr-uddeling

Engang skulle Gud uddele vejr til årets 12 måneder.

Derfor fik de 12 måneder hver en besked med dato og klokkeslæt på, hvornår de skulle møde op hos Gud for at få deres vejr.

Alle årets måneder fik tildelt deres vejr. Men ikke lille april… Hun var en forvirret måned, der ikke rigtig kunne huske mødetidspunkter. Hun var lidt ude af kontrol med sig selv, så hun havde glemt mødet, glemt tiden og kunne dårligt nok huske, hvor hun skulle hen.

Da april endelig får fundet vej op til mødestedet, har de andre måneder allerede fået tildelt deres vejr og Gud har opbrugt alle vejr-mulighederne.

Så da april kommer tumlende ind ad døren og siger: “Hvad med mig?”, svarer gud: “Jeg har ikke mere vejr. Jeg har givet det til alle de andre”.

April ender med at blive meget ked af, og ved slet ikke hvad hun skal gøre.

Gud og de andre måneder får ondt af hende og finder en løsning. April får tildelt lidt vejr fra alle de andre måneder og tilsammen giver det lidt af det hele. Solen, kulden, blæsevejret og regnvejret.

Så april er egentlig blot alle årstider samlet i en måned. Det er da i virkeligheden meget smukt og jeg håber du vil betragte april lidt anderledes næste år. Hun rummer lidt af det hele, præcis lige som os mennesker gør.

Giv en oplevelse

Den bliver gemt i hjertet

De 2 fotos er fra en lille tur til Göteborg med min datter  (hvor vejret selvfølgelig var “april-vejr”…). Det var hendes julegave, som skulle indløses sammen med hendes bedste veninde.

Mangler du en fødselsdagsgave (eller julegave til den tid), så hermed en opfordring til at overveje om en oplevelse kunne være en idé. En tur i biffen, en  koncert, museumstur, cafétur, picnic, solnedgangstur eller en smuttur. Noget som man kan være sammen.

Gaven glæder både, når den gives, og når den skal indløses og vil oftest blive husket (i hjertet) i meget længere tid, end en “ting-gave”.

Mille sagde i hvert fald på vej hjem:

“Mor, det er den bedste gave, jeg nogensinde har fået – tusind tak”.

Det varmede mit mor-hjerte og så var det helt fantastisk at tilbringe mange timer i hendes dejlige selskab.

Tusind tak fordi du læste med i det sidste indlæg i denne måned. Jeg glæder mig til dele endnu flere anti-stress tips og indsigter med dig i næste måned.

Jeg overvejer at lave en brevkasse, så har du spørgsmål om kroppen og stress, så skriv endelig til mig på [email protected], så kan det være at det er dig jeg vælger ud. Alle henvendelser behandles selvfølgelig helt anonymt.

Gå med styrken og kærligheden.

Kh Trine

Se også...

Personlig udvikling kan gøres på mange måder

Jeg tror på, at afstresning i høj grad også handler om at opnå en højere forståelse for, hvad der stresser hoved og krop, og hvordan man selv kan gøre utrolig mange ting i hverdagen, for at holde stress og smerter på et minimalt niveau, når blot man har forståelsen for sammenhængen.

Læs mere →

Skam spiser selvværd til morgenmad

Langt de fleste mennesker er uvidende om, hvor meget en skamfølelse kan påvirke selv de mindste ting i hverdagen. Skamfølelsen kan lamme vores kreative evner, sociale evner og evnen til at opleve tillid til, at tingenen nok skal gå.

Læs mere →